måndag 22 februari 2010

2005 Domaine Leon Barral Faugères Cuvée Jadis


Det kommer att dröja innan korken dras ur vår sista flaska 2005 Jadis. Om det någonsin sker. Inte för att den behöver ligga till sig, flaskan vi drack i lördags visade tydligt att drickfönstret var vidöppet. Nej, det verkar helt enkelt inte värt ansträngningen, inte ens för en härlig doft av salmiak, grillkol, plommon och grisurin. Eller för en vital smak med frisk och lite busig bärighet. Blir 50% carignan, 40% syrah och 10% grenache lika med 100% magsjuka sjunker slutbetyget bortom alla mätbara skalor.


Slump säger ni. Då var ni inte med och drack samma vin på Les Papilles förra hösten, och framförallt upplevde ni inte efterspelet påväg hem till hotellet i Marais eller den följande helvetesnatten. Då var vinet lite mer funkigt och mindre rent i frukten, men påföljden var otäckt lik helgens erfarenhet.

Kanske behöver min kropp svavel, eller har jag skapat en betingad reflex mot god mat och Didier Barral? Lärda läsare får gärna ge tips och förklaringsmodeller.


ps. Jag har knappt vågat läsa, men för er som törs provade Finare Vinare Barrals nollsjuor i helgen. ds.

6 kommentarer:

 1. Du skämtar?! Jag skulle precis förslå en delad låda men det känns ju i sammanhanget nästan som att sparka på någon som ligger..Angenämare gemensamma vinupplevelser snart?

  SvaraRadera
 2. Aj Peer, du måste ha maximal otur, allergi mot Barral...

  Vinterkräksjukan drabbade hemma hos också, fast utan att vi kan skylla på Didier. Men så är det ju också bara sonen som blivit sjuk. Än, ska tilläggas...

  SvaraRadera
 3. Äh, det är smällar man får ta om man vill ha naturligt, busigt vin ;-)

  SvaraRadera
 4. Erik - känns lite nära inpå att beställa ett sexpack katarsis. Ge mig en vecka i Mora så är redo för nya äventyr igen.

  FV - Barral är ju tyvärr den gemensamma nämnaren och idag har jag ingen större lust att bestrida tesen med ytterligare laborationer. Här hemma knaprar sambon vitpepparkorn i väntan på sin tur...

  Visst är det så Frankofilen, och smällen var lättare att ta på hemmaplan än utanför Jardin du Luxembourg.

  SvaraRadera
 5. 25% av nina Barral viner har åkt i slasken. Aldrig mer Barral!

  SvaraRadera
 6. 100% av ditt åkte väl i vasken peer?med viss fördröjning..

  SvaraRadera