måndag 21 december 2009

2007 Saint Cosme Côtes-du-RhôneEn läsare hörde av sig med synpunkter på bloggens innehåll. Inte så mycket om textens kvalitet eller läsvärde, funderingarna rörde istället den stilistiska utformningen i allmänhet och mängden bilder i synnerhet. Antal bilder per inlägg var på tok för lågt, och allt som oftast föreställde de bara en vinetikett. Eller möjligtvis en kork. Tråkigt, strömlinjeformat och enahanda. Av oss kunde hon minsann vänta sig ett större mått av påhittighet, tänkande utanför boxen eller rent av avantgardism.

Så. Tadaa. Synpunkterna äro hörda och med försiktiga steg lämnar GAÖ det trygga formatet...


-------------------------


Idag kom så jullovet. Spurten var kämpig, men den veckolånga målfållan gör att stunden för målgången, nedsjunken i fåtöljen, kryddas med stort välbehag. Det är ju såhär livet kan vara bortom vintermörker och arbetsbördor!Fina stunder kräfva fina viner och en bättre variant skall just hämtas i källaren då blicken faller på kvällens matlagningsvin, 2007 Saint Cosme Côtes-du-Rhône. Den veckogamla, halvdruckna flaskan hälls upp och doftar… fantastiskt. Bären är mörka och precisa. Samtidigt som den ungdomliga eldigheten svalnat betydligt. Utvecklingen har varit av det exponentiella slaget och att få en titt in i en möjlig framtid retar lustcentrat till fysiska uttryck. Näsan fastnar oundvikligt i glaset - och mungiporna i leendets ytterläge. Smakprovet glöms nästan av. I munnen har vinet tappat några kilon sen sist och syrorna får mer utrymme i avslutet. Det fanns naturligtvis mer charmerande kraft i smaken under veckans begynnelse, men balanserat landar ändå komponenterna på bägge fötterna. Bravo!
Vi har avverkat några flaskor av det här vinet, med återkommande positiva intryck, och nu är det sannerligen dags för en rejäl hyllning. Vi köper på oss och försöker spara några till framtiden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar