onsdag 28 januari 2009

2006 Villa Caffagio Chianti ClassicoMatlagningsinspirationen fortsätter att tryta och frestelsen från Casa Nostras genuina lysrörsbelysning blir för stark när vi passerar. Med kvällens vin i åtanke beställer E gnocchi med salsiccia och porcini i tomatsås medan Y väljer porcini papardelle.
Vinet är direkt ur flaskan härligt doftande av läder och lösningsmedel. Känns mycket inbjudande och helt enligt skolboken. Snart kommer även en del mörka blommor, bär och trevliga fattoner fram.
Smaken lever helt upp till förväntningarna med en läskande syra och härliga tanniner i ett slankt paket. Står sig ypperligt till maten och även till okynnesätandet av den obscent stora klumpen med Grana Padano som farbror och faster hade med sig i helgen.
Ett riktigt trevligt vin som köps igen och som passar bra när vi inte vill brottas med de tuffaste syrorna eller de bråkigaste tanninerna.Andras åsikter här.
/E

4 kommentarer:

 1. Bra tempo E! Jag tänkte skriva en redogörelse ikväll, men ögonen voro som dränkta i grus.

  Detta vin ligger helt klart farligt till. Har du tillräckligt starka minnesbilder för att göra en jämförelse med 2006 Fonterutoli?

  SvaraRadera
 2. Vill minnas ett Fontan är lite tuffare i både tanniner och möjligtvis något fylligare. Drack precis sista slatten med härliga toner av surkörsbär!

  SvaraRadera
 3. Förlåt för en dum kommentar men hade ni med fasters Grana Padano till krogen eller fick ni med vinet hem?

  SvaraRadera
 4. Ah,det framgår kanske inte helt tydligt att etablissemanget även levererar mat för avhämtning! Ingen stor ekonomisk vinst men både vinet och sofforna är bättre hemma. På med en rutig duk och blasta upp belysningen så är den genuina känslan i hamn.
  /E

  SvaraRadera