fredag 6 februari 2009

Fredagsbubblor



Inte utan inspiration från en bloggbroder på andra sidan atlanten inhandlas en flaska av kvällens vin. Efter en lite för snabb efterjobbetkylning öppnas flaskan upp med en första intensiv brödton som välkomsthälsning! Apelsinskal och trevliga mineraltoner ansluter snart och första glasen hälls upp samtidigt som västkustsk snabbmat i form av kräftor och räkor. Smaken domineras av äppliga syror som under kvällens gång går från gröna till röda. Samtidigt tillkommer en trevlig mineralbittehet i smaken och en inte oangenäm doft av rå köttfärs. En mycket trevlig bekantskap vi inhandlar fler flaskor av till källaren. Även magnumversionen från 1996 riskerar nog att hamna i varukorgen framöver. Skumpa och snabbmat fortsätter att vara en vinnande recept för våra fredagskvällar.
/E

1 kommentar:

  1. Bra och snabb rapport!

    Måla, mäta, skruva fortsätter att vara vårt fredagsnöje...

    Lite vin blev det också (med 10 poängarn på Salt Lake City!) återkommer om det imorgon. Vinet alltså.

    SvaraRadera