fredag 17 april 2009

NV Pannier Brut Tradition


Tentorna är färdigrättade, pendlingsbördan är avklarad och därmed är viljan att realisera samkvämsplanerna som smiddes tidigare under dagen som bortblåsta. Mest inbjudande är soffan, skräpfilm och systemets billigaste bubbel. Huset Pannier har framställt champagne i Dizy sedan 1899. Kvällens vin är husets standardcuvée som inte tycks finnas med på hemsidan men enligt uppgift skall inne hålla chardonnay, pinot noir och pinot meunier i ungefär lika delar.
I glaset bjuds en förhållandevis stor mousse som bjuder på kittlande äppletoner i näsan. Munkänslan är slank med långa läskande syror. Lite dosagekladdigt i slutet, men långt ifrån störande. En ton som pendlar mellan bittermandel och aceton gör sig påmind efter lite tid och glaset och är farligt nära att stjälpa helhetsbilden men håller sig på rätt sida snöret.
Visst märks det att det är en enkel champagne, men också att lägstanivån i distriktet är mycket hög. Nog är detta åtminstone ett par snäpp bättre än både lågprisfavoriten från grannappelationen och mellanklassutmanaren från Sydafrika? Hade varit idealiskt på halvflaska för guldkantmittiveckankonsumtion.
/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar